Jump to content

A FINA-igazgató elégedett a vb-előkészületekkel

2015. 06. 24. 11:01

Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója nagyszerűnek minősítette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság előkészületeit.

Az úszást, a vízilabdát, a műugrást, a műúszást és a nyíltvízi úszást összefogó nemzetközi szövetség vezető képviselője azután nyilatkozott, hogy a FINA öttagú delegációja a parlamentben kedden találkozott a vb szervező bizottságát Kósa Lajossal együtt vezető Gyárfás Tamással és csapatával, hogy megvitassa a részleteket.

Huszonhat témában számos szakértő vett részt a fórumon, amelyen többek között bemutatásra került az épülő új budapesti uszoda terve, s a Magyar Úszó Szövetség ismertetője szerint ugyancsak nagyon fontos megbeszélés zajlott a Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója vezette stábbal.

"Két nappal közelebb vagyunk a világbajnoksághoz - nyilatkozta Gyárfás Tamás az MTI-nek. - Már számoljuk a napokat, holott még a július 24-én kezdődő kazanyi vb-re kéne összpontosítani, de a budapesti, illetve balatonfüredi vb ebben az időszakban is kiemelkedő fontosságú számunkra."

A magyarországi vizes csúcseseménnyel kapcsolatos hír, hogy jóváhagyta a vb-hez kiadandó fővárosi garancialevelet keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely döntött arról is, hogy állami tulajdonba adják a világbajnokság fő helyszínül szolgáló Dagály Strandfürdőt. Erre - amint azt Tarlós István elmondta - azért van szükség, hogy a létesítményfejlesztési munkálatok elkezdődhessenek és azt zökkenőmentesen lebonyolíthassák.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport365.hu))