Jump to content

Golf: visszatér a világ legjobb caddie-je

2015. 06. 02. 15:55

Steve Willams neve fogalom a golfban, ráadásul annak ellenére, hogy nem egy játékosról van szó. Az új-zélandi szakember ugyanis a segítő, más néven caddie szerepét tölti be a játékos mellett. Korábban a sokak által a valaha volt legjobb golfozónak tartott Tiger Woods munkáját segítette, ám 2011-ben Woods menesztette. Williams ezt követően az ausztrál Adam Scott mellett kötött ki, akivel Masters-t nyert és akiből világelsőt "csinált". A felek tavaly különváltak, ám a hírek szerint most ismét összeáll a győztes páros.

Az újbóli egyesülést Scott kezdeményezte, nem véletlenül. Az ausztrál ugyanis március óta, a WGC Cadillac Championshipen szerzett 4. helye óta finoman szólva sincs jó formában. Scott legjobb eredménye az ominózus márciusi verseny óta egy T-24. pozíció, melyet a Crown Plaza Invitational tornán jegyzett egy hete, ahol címvédőként indult el. Az ausztrál játékos kálváriája idén kezdődött, miután kénytelen kelletlen el kellett búcsúznia a megszokott "seprűnyél" puttertől (hosszú nyelű gurító ütő, a szerk.) a jövő évi szabályváltoztatások miatt. A játékos itt-ott azért használta az eszközt, de mára annyira szétesett a gurítása, hogy úgy érezte ezen csak Williams segíthet, aki így talán a hagyományos putterre való átállást is "levezényelheti".

Adam Scott és Steve Williams a 2013-2014-es idény végén egyeztek meg abban, hogy elválnak útjaik miután a caddie több időt szeretett volna családjával tölteni és nem vállalt teljes állást. Scottnak viszont szüksége volt egy olyan segítőre, aki folyamatosan vele van egy egész idényen át, így az ausztrál felvette maga mellé Michael Kerrt. Az eredmények viszont jóval elmaradtak a várakozásoktól, Scott azóta, hogy Williamsszel különváltak csupán két tornán zárt az első 10 között, a Mastersen 38. lett, nem csoda, hogy a váltás mellett döntött. A másik sarkallatos pont, amely a váltást előidézte, hogy Scott, akit egykoron a világ legjobb putterei (gurítói, a szerk.) között emlegettek mára ezen lista aljára csúszott le, jelenleg a 141. helyen jegyzik. A világranglista 12. helyén álló korábbi Masters-bajnok nem csoda, hogy megkereste az új-zélandi szakembert, akinek segítségével éppen egy éve a világelsőségig jutott.
"Steve hajthatatlan volt, azt mondta, hogy nem caddie-zik 2015-ben, így meg kellett győznöm. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült" - beszélt Scott röviden a megegyezés hátteréről - Nagyszerű sikereket arattunk együtt, éppen ezért nagyon várom, hogy ismét együtt lépjün pályára."

Scott és Williams egyelőre négy tornára egyeztek meg egymással, először a US Openen, majd az Openen alkotnak ismét egy csapatot, majd a WGC-Bridgestone Invitational viadalon indulnak, végül pedig az évad utolsó Major-tornáján a PGA Championshipen.

(Forrás:sportrajongo.hu,Fotó:golf.com,Twitter)