Jump to content

ATP/WTA heti összefoglaló - Thiem első tornagyőzelme

2015. 05. 24. 09:31

A hét folyamán két-két ATP, illetve WTA viadal került megrendezésre, melyeknek döntőit ezúttal a holnap kezdődő Roland Garrosból fakadóan egytől-egyig szombaton bonyolítottak le.

Az élboly tagjai a párizsi versenyre való felkészülés jegyében töltötték el az elmúlt napjaikat, Stan Wawrinka (9.), valamint Andrea Petkovic (10.) személyében azonban így is akadt képviselője a TOP 10 mezőnyének mindkét nem részéről.

A hölgyeknél Nürnberg és Strasbourg szolgált helyszínül a megmérettetéseknek. A német városban a Karin Knapp (48.), illetve Roberta Vinci (43.) által vívott olasz házidöntő első két játszmája szoros csatát hozott, azonban a harmadik felvonásban nem tudott ellenállást tanúsítani az utóbb említett játékos riválisával szemben, aki 7:6(5) 4:6 6:1-re nyerve megszerezte karrierje második bajnoki címét. Franciaországban Samantha Stosur (26.) három szettben véghezvitt győzelmével akadályozta meg a hazai pályán szereplő Kristina Mladenovicot (54.) a trónra lépésben.

Genfben Thomaz Bellucci (60.) 7:6(4) 6:4 arányban diadalmaskodott brazil honfitársa, Joao Souza (60.) ellenében, ezzel begyűjtve élete negyedik serlegét. Nice-ben az osztrák reménység, Dominic Thiem (42.) a pályafutásában mérföldkövet jelentő első trófeájára tett szert, miután a fináléban Leonardo Mayerrel (24.) farkasszemet nézve egy végletekig kiélezett, két tie-breaket hozó küzdelemben bizonyult jobbnak.

A trófeaemelgetők mellett még megannyi versenyző várja sikerre éhesen, és talán valamelyest energikusabban a vasárnap rajtoló Roland Garrost, melynek közreműködésével két hét erejéig újfent a teniszé lesz a főszerep a meghatározó sportágak közül.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:zimbio.com)