Jump to content

Golf: az egyetemet választotta, nem a 10 ezer dollárt

2015. 05. 22. 14:55

Brian Butler neve valószínűleg nem sokat mond még egy amerikai golffanatikusnak sem, nem, hogy egy magyarországi golfszeretőnek. A fiatalember mindenesetre egy csapásra híres lett, ugyanis egy hole-in-one után visszautasított egy 10 ezer dolláros csekket, mondván az amatőr státusza és az egyetemi képzés fontosabb számára, mint a pénz.

Brian Butler egy 150 méteres par3-as szakaszon ütött hole-in-one-ja után (a labdát egy ütésből a lyukba juttatta, a szerk.) nem fogadta el az "ászért" járó 10 ezer dollárt (közel 3 millió forintot), ugyanis azzal véget értek volna számára az egyetemi évek. Butler azt tette, amit egy amatőr játékosnak tennie kell, már ha fontos az amatőr státusz a számára. Butler egy Rhode Island-i golftorna kvalifikációs versenyén ütötte az ominózus ászt, amiért 10 ezer dollárt kaphatott volna, ám a fiatal játékos visszautasította azt, ugyanis amennyiben átvette volna a pénzdíjat, úgy a Boston Egyetem 4. évfolyamát már nem kezdhette volna meg.

Az amatőr játékosok ugyanis nem fogadhatnak el pénzdíjat, amíg ebben a státuszban vannak, amint elfogadják, úgy profinak kell állniuk. Természetesen nem kötelező, de amatőrként már nem játszhatnak tovább.

Butler amúgy bejutott a par-3-as tornára, ám a folytatásban nem lesz könnyű dolga, ugyanis ha esetleg még egyszer elsül a keze és még egy hole-in-one-t jegyezne, úgy már 1 millió dollár üthetné a markát. Erre az összegre azért már bizonyára nehezebb lenne nemet mondania.

Amúgy a 10 ezer dolláros ütést követően csak annyit mondott, hogy ekkora összegért nem fog lemondani az utolsó évéről az egyetemen. De vajon 1 millió dollárért lemondana? És ön?

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:eurosport.yahoo.com)