Jump to content

Babos Tímea egy lépésre a top 10-től!

2015. 05. 18. 09:00

A legfrissebb páros világranglistán Babos Tímea a 11. helyen áll, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét tudhatja magáénak. A legmagasabban jegyzett magyar teniszező a hétvégén a rangos római tenisztornát nyerte meg Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Az eddigi magyar csúcsot Temesvári Andrea tartotta, ő a 13. helyig jutott a párosok rangsorában.

Babos és Mladenovic Rómában 1 óra 13 perc alatt verték az első helyen kiemelt Hingis-Mirza kettőst, ezzel ráadásul visszavágtak a svájci, indiai kettősnek a márciusi, miami elődöntőben elszenvedett vereségért. A 22 éves Babosnak ez volt a 11. tornagyőzelme párosban, legutóbb a hónap elején ünnepelhetett Marrákesben, ugyancsak Mladenoviccsal.

"Nagy céljaink vannak Kristinával. Tavaly kezdtünk el együtt játszani, már akkor nagyszerű eredményeket értünk el. De az idei évben még sikeresebbek vagyunk" - nyilatkozta honlapján Babos. "Már három versenyt nyertünk. Jól játszunk, egyre jobban értjük egymást a pályán. Egyre tapasztaltabbak vagyunk, így javul a játékunk is."

Mladenovic - aki az 5. helyen áll a páros világranglistán - a római fináléról szólva kifejtette, Hingisék a korábbi mérkőzéseiken is nagyszerű ellenfelek voltak, és ez igaz a vasárnapi döntőre is.

"Egykorúak vagyunk Timivel, négy nap van kettőnk születésnapja között, és régóta ismerjük egymást. Ő a legjobb barátnőm, sok időt töltünk együtt a pályán és a pályán kívül is. Nagyszerűen egészítjük ki egymást" - tette hozzá.

Babos Tímea egyesben jelenleg a 83. helyen áll, ez három pozícióval rosszabb, mint a múlt heti eredménye. A legmagasabban jegyzett férfi teniszezőnk Fucsovics Márton, őt a 168. helyen jegyzik.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sporthir24.hu)