Jump to content

Golf: Tiger Woods továbbra is a lejtőn

2015. 05. 12. 12:56

Rickie Fowler a The Players Championshipen aratott győzelmének köszönhetően ismét a világranglsta első 10 helyezettje között tudhatja magát, de a torna playoffjában szereplő másik két rivális, Sergio Garcia és Kevin Kisner is előrébb lépett a férfi golfozók világranglistáján az elmúlt heti pozíciójához képest.

Sergio Garcia hosszú ideje tagja az első tíznek, ám most megerősítette helyezését és a TPC Sawgrass pályán elért T2. helyezésének köszönhetően a 10. helyről a 7-re lépett előre a legfrissebb ranglistán. Ricki Fowler is javított, méghozzá annyit, hogy ezen a héten már a legjobb 10 között jegyzik, egészen pontosan a 9-ként. Fowler korábban már volt Top-10-es, a 9. helynél előrébb azonban soha sem sikerült jutnia.

A legnagyobbat Kevin Kisner lépett előre, az ismeretlenség homályából a Playersen előlépő fiatal golfozó a torna előtt a 123. helyen állt, hétfőtől viszont már a 66. Ennek a helyezésnek köszönhetően a fiatal golfozó még nem lehet ott az idei U.S. Openen, ám ehhez sem kell már sokat tennie, pontosan hat pozíció választja el a meghívástól.

Ami a többieket illeti, az Europeen Touron győztes George Coetzee a 63-ról az 52-re ugrott előre, viszont Adam Scott 2012 óta először kicsúszott a Top-10-ből. Az ausztrálok egykori világelsője és Masters-győztese hadilábon áll a gurításokkal, a jövő évi hosszú putter-tiltás igen csak megnehezíti a dolgát, ám kénytelen lesz valahogy megbarátkozni a régi-új ütővel, hiszen ahogy mással, úgy vele sem tesznek majd kivételt...

Tiger Woods is tovább folytatta mélyrepülését, a világelsőséget rekord időn át birtokló 14-szeres Major-győztes a Playersen elért 69. helyének köszönhetően a 125. helyről a 133-ra esett vissza, K.J. Choi és Eddie Pepperell közé.

A férfi golfozók világranglistájának első 10 helyezettje: 1. Rory McIlroy, 2. Jordan Spieth, 3. Henrik Stenson, 4. Bubba Watson, 5. Jim Furyk, 6. Justin Rose, 7. Sergio Garcia, 8. Jason Day, 9. Rickie Fowler, 10. Dustin Johnson.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:Bleacherreport.com)