Jump to content

Tenisz: Babos és Nadal is rontott

2015. 05. 11. 13:23

Az ATP és a WTA is nyilvánosságra hozta a legfrissebb férfi, illetve női világranglistákat. A férfi teniszezőknél továbbra is Novak Djokovic vezet, Rafael Nadal viszont 10 év után először csúszott ki az első öt közül. A hölgyeknél továbbra is Serena Williams az első, a top-100 egyetlen magyarja, Babos Tímea pedig két helyet rontva továbbra is az első 80-ba tartozik.

A múlt héten a római selejtező első körében búcsúzott Babos Tímea két helyet rontva a 80. a női teniszezők világranglistáján. A 22. születésnapját vasárnap ünneplő magyar játékos párosban ezúttal is a francia Kristina Mladenovic oldalán lép pályára az olasz fővárosban, harmadik kiemeltként. Az egyéni világranglistát változatlanul - egyhuzamban immár 116. hete - az amerikai Serena Williams vezeti.

A férfiaknál vasárnap a madridi döntőben címvédőként alulmaradt Rafael Nadal már csak hetedik a világranglistán, ez pedig azt jelenti, hogy a 28 éves spanyol játékos tíz év után esett ki a top 5-ből. A Madridban negyeddöntős kanadai Milos Raonic pályafutása legjobbjaként a negyedik helyen áll, a listát pedig továbbra is Novak Djokovic vezeti.

A legközelebb a Roland Garros jövő szerdán rajtoló selejtezőjében szereplő Fucsovics Márton továbbra is 151. helyen található.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:cbc.ca)