Jump to content

Ökölvívás: Mayweather maradt a király

2015. 05. 03. 07:43

Az amerikai Floyd Mayweather fölényesen legyőzte Fülöp-szigeteki ellenfelét, Manny Pacquiaót vasárnap a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, amelyet az "évszázad meccseként" harangoztak be. Az amerikai egyhangú pontozással nyerte  48. profi mérkőzését, megőrizve eddigi veretlenségét.

A szakma valószínűleg újong, a bokszrajongók, a laikusok pedig valószínűleg kevésbé lelkes, mert az évzsázad ökölvívó mérkőzéseként aposztrofált Mayweather-Pacquiao összecsapás nem igazán hozott látványos küzdelmet. A váltósúlyú összecsapás tétje három világbajnoki öv volt, amelyek közül kettőt - a WBC-ét (Boksz Világtanács) és a WBA-ét (Boksz Világszövetség) - Mayweather, egyet pedig - a WBO-ét (Boksz Világszervezet) - Pacquiao birtokolt.

Az első két-három menetben egymást "kóstolgatták" az ellenfelek, egymás gyengéit próbálták kipuhatolni. A várakozásokra rácáfolva Pacquio nem rohanta le ellenfelét, viszont az amerikai több precíz ütését is átengedte. A Fülöp-szigeteki szemlátomást nehezen hangolódott rá ellenfelére, nem találta az ütőtávot.

Az amerikai a további menetekben is dominált, gyarapította pontjait. Uralta a szorítót, érvényesítette védekező stílusát, könnyen táncolt el az ellenfél rohamai elől, míg Manny Pacquiao nehezet találta e harcmodor ellenszerét.

A nyolcadik menetet Pacquiao agresszívabban kezdte, folymatosan indította támadásait, próbálta a kötelekhez szorítani ellenfelét, de ezúttal is a hosszabb karú amerikai kerekedett felül, távolról több jól időzített és pontos ütést vitt be. A további menetekben is érvényesíteni sokoldalúságát, elegánsan hárította Pacquiao rohamait.

A Fülöp-szigeteki az utolsó meneteken sem tudott fordítani a mérkőzés menetén, az amerikai mindvégig ellenőrzése alatt tartotta a meccset takarékos öklözéssel és pontos ütéseivel. Az amerikai behozhatatlan előnyre tett szert, az ellenfele csak kiütéssel tudott volna felülkerekedni.

Összességében az amerikai Floyd Mayweather fölényes magabiztossággal és eleganciával győzte le ellenfelét, kevés esélyt adva neki a győzelemre.

Az amerikai Floyd Mayweather mostanáig veretlen volt, eddigi profi pályafutása során 47 győzelmet aratott, ebből 28-at kiütéssel, és egyszer sem kapott ki. A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao 57 győzelmet aratott, 2 meccse döntetlennel, 5 vereséggel végződött.

A mérkőzés az amerikai szupersztárnak minimum 120 millió, míg a Fülöp-szigeteki bokszolónak legalább 80 millió dollárt garantált.

(Forrás:sportrajongo.hu ;mti/Fotó:onlychamps.com)