Jump to content

Golf: Woods és Mickelson miatt volt nézett a Masters

2015. 04. 14. 15:37

A tavalyihoz képest 23 százalékkal többen nézték a 21 éves Jordan Spieth győzelmével záruló idei Masters-torna utolsó napját. A tornát közvetítő CBS-csatorna kimutatása szerint azonban a harmadik nap még ennél is jobb nézettséget hozott, a legutóbbi kiírás adataival összevetve 43%-os volt a növekedés.

Mindez a szakemberek szerint köszönhető persze Jordan Spiethnek is, de a felmérések szerint leginkább a két veterán nagyágyúnak, Tiger Woodsnak és Phil Mickelsonnak. A nézők nagy része ugyanis bízott a tündérmesében és reménykedett abban, hogy a két klasszis közül valamelyik befogja az ifjú titánt. Mint ahogy a végeredmény is mutatja, Jordan Spieth előnye behozhatatlannak bizonyult, a 21 éves játékos esélyt sem adott az ellenfeleknek. A harmadik napon Tiger Woods brillírozása rengeteg embert ültetett le a képernyők elé és a golfrajongók minden bizonnyal abban reménykedtek, hogy a négyszeres bajnok formája az utolsó napra is kitart. Ez sajnos nem történt meg, Woods az utolsó napra tartogatta legrosszabb formáját, ezzel szemben Mickelson kiválóan játszott és ami még ennél is fontosabb, stabilabban, kiegyensúlyozottabban, mint az utóbbi másfél évben bármikor.

A 2014-es Mastersszel összevetve az idei kiugróan jó nézettséget hozott, 2011 óta nem regisztrált a CBS hasonló számokat. Ugyanakkor tavaly Woods nem indult, Mickelson pedig nem élte túl a CUT-ot, így a két legnépszerűbb játékos hiányában kis túlzással a "kutyát sem érdekelte" a Masters. A tavalyi kiírás a leggyengébb nézettséget hozta 1957 óta, tehát az idei tornának azért nem volt nehéz dolga túlszárnyalni az egy évvel korábbit.

A 2015-ös Masters 9.6-os "ratinget" hozott, ami azt jelenti, hogy a tévével rendelkező háztartások közel 10 százaléka nézte a verseny utolsó napját. Az idei torna sikerességét jól mutatja, hogy nem csak a döntő két napot, de az első kettőt is többen nézték, mint tavaly. AZ ESPN kimutatása szerint a csütörtöki első nap 2.1-es, a pénteki második kör 2.2-es ratinget hozott, előbbi 17, utóbbi 38 százalékkal jobb, mint egy évvel ezelőtt.

A számok tehát azt mutatják, hogy a feltörekvő fiatalok sok nézőt vonzanak, de a nézőket továbbra is az "öreg rókák" ültetik le leginkább a tévék elé, különösen igaz ez a megállapítás Tiger Woodsra, aki akár tetszik akár nem, még mindig az első számú alakja a golfnak, jóllehet a világranglistás pozíciója ezt a megállapítást nem igazán támasztja alá.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)