Jump to content

Golf: Woods és McIlroy is gratulált az újdonsült bajnoknak

2015. 04. 14. 16:20

Jordan Spieth Masters-győzelmét szinte mindenki kommentálta, ám a sajtó munkatársai természetesen a jelenlegi és az egykori világelső kommentjeire is kíváncsi volt. Nos, Tiger Woods és Rory McIlroy is megemelte nem létező kalapját a 21 éves bajnok teljesítménye előtt, Woods elárulta azt is, hogy nem gondolta volna, hogy a rekordja éppen idén dől majd meg.

Tiger Woods 1997-ben hasonló erődemonstrációt tartott, mint az elmúlt héten Spieth. A 14-szeres Major-bajnok természetesen elismerően beszélt Spieth teljesítményéről, elmondta, hogy ő maga sem hitte volna, hogy bárki is meg fogja dönteni mostanság a tornarekordnak számító -18-as eredményét. Spieth megdönteni végül nem tudta, de beállította, ami szinte ugyan akkora bravúr.

"Úgy gondolom, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtott. Mindent úgy csinált, ahogy tennie kellett és folyamatosan jól teljesít. Amikor elkapja a fonalat, akkor olyan, mint Rory, egyszerűen nem tud hibázni, sorozatban üti a birdie-ket."

Woods saját bevallása szerint nem hitte volna, hogy a rekordjához bárki is egyhamar közel tud kerülni, de a szokásosnál puhább greenek lehetőséget adtak erre Spiethnek, aki élt is a lehetőséggel.

A jelenlegi világelső, Rory McIlroy is dicsérte Spiethet, aki győzelmével közvetlenül mögé ugrott a világranglistán.

"Nagyszerű eredményt ért el. 21 éves mindössze, de sokkal érettebben játszik. Én nem voltam ennyire érett 21 évesen. Nagyszerű játékos, de ami még ennél is fontosabb, egy remek karakter, remek személyiség. Nagyon örülök a sikerének."

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)