Jump to content

Ausztrál Open: Djokovic-Wawrinka elődöntő lesz

2015. 01. 28. 17:34

A világelső és a címvédő is simán jutott tovább az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, így megismétlődik a 2014-es ötszettes negyeddöntő párosítása Novak Djokovic és Stan Wawrinka között.

A világelső Novak Djokovic és a kanadai Milos Raonic negyeddöntőjétől sokat vártak Melbourne-ben, ám elmaradt a nagy csata. A hórihorgas kanadai teniszező az első szettben szépen tartotta magát, ám a rövidítést végül Djokovic nyerte, és ez nagyjából el is döntötte a mérkőzést. A második játszmában ugyanis egyszer bukta az adogatását Raonic, amit Djokovic kihasznált a második szett megnyeréséhez, a harmadik játszmában pedig már esélye sem volt a kanadainak a kiválóan teniszező világelső ellen. A 7/6 6/4 6/2-es győzelemmel elődöntőbe jutó Djokovicnak azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen a címvédő Stan Wawrinkával kell játszania a fináléért.

A másik negyeddöntőben ugyanis a tavalyi győztes három szettes győzelmet aratott az 5. kiemelt Nisihikori Kei ellen. A két teniszező a US Openen ötszettes mérkőzést játszott, melyet a japán nyert, ám ezúttal elmaradt az öldöklő csata, elsősorban azért, mert Stan Wawrinka ellenállhatatlanul játszott. A svájci teniszező remekül irányított a fonákjával, első adogatása mögött 85%-ban nyerte a pontokat, és hiába próbált mindent Nishikori - aki a harmadik szettben szinte már csak szervaröptézett - nem bírt a címvédővel.
Wawrinka ugyan a harmadik szett rövidítésében elpuskázott 5 mérkőzéslabdát, de végül nem kényszerült hosszabbításra.

A Djokovic-Wawrinka elődöntő mellett a másik ágon Andy Murray és Tomas Berdych csap össze a fináléért.

(szp)

(forrás: sportrajongo.hu/fotó:skysports.com)