Jump to content

Atlétika: Bubka is indul az elnöki székért

2015. 01. 28. 12:30

Az olimpia és világbajnok rúdugró, harmincötszörös világcsúcstartó Szerhij Bubka is bejelentette, hogy pályázik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség megüresedő elnöki tisztségére. Bubka így a kandidálását tavaly év végén bejelentő Lord Sebastian Coe kihívója lett.

Az egykori rúdugró klasszis jelenleg hazája olimpiai bizottságának elnöke 1988-ban olimpiai aranyérmet nyert, világbajnokságon pedig sorozatban hatszor nem talált legyőzőre. Az 51 éves jelenlegi sportvezető a leköszönő Lamine Diackot szeretné váltani a nemzetközi szövetség élén, ám Lord Sebastian Coe személyében erős ellenféllel kell szembenéznie. Coe szintén páratlanul sikeres sportpályafutással rendelkezik, kétszer nyert olimpiai aranyérmet 1500 méteres síkfutásban.

Bubka programjában hangsúlyozta, hogy a Diack által kikövezett utat szeretné folytatni, ugyanakkor a fiatalok felé szeretne fordulni hiszen a sportágnak szüksége van az új közönségre.

Az elnöki tisztségért egyelőre tehát Bubka és Coe verseng, ám májusig még van ideje bárkinek arra, hogy jelezze kandidálási szándékát. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) új elnökét a pekingi kongresszuson választják meg idén augusztusban.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hatharom.com)