Jump to content

Ausztrál Open: Kyrgios nagy csatában, Nadal könnyen negyeddöntős

2015. 01. 25. 14:27

Hozott izgalmas csatákat a vasárnap hajnal és délelőtt az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, ahol a negyeddöntőbe jutásért játszott a női és férfi főtáblák alsó ága. Rafael Nadal három szettben, Nick Kyrgios pedig meccslabdáról fordítva jutott negyeddöntős.

A tavalyi döntős Rafael Nadal megszenvedett az első játszmában a dél-afrikai Kevin Andersonnal, akinek 5-5-nél összesen 5 bréklabdája volt, ám a spanyol mindegyiket nyerő ütéssel hárította, ez pedig megtörte Andersont, aki ezek után elveszítette az adogatását és ezzel a szettet is. Innen nem volt megállás Nadal számára, aki 6/1 6/4-gyel fejezte be a meccset és jutott a legjobb nyolc közé, ahol azzal a cseh Tomas Berdychhel játszik, aki utoljára 2006-ban tudta legyőzni őt. Berdych azonban kiváló formában van, hiszen remek tenisszel verte 3 játszmában az ausztrál Bernard Tomicot.

Egy másik fiatal azonban történelmi tettet hajtott végre, ugyanis a 19 éves Nick Kyrgios lett az első tinédzser, aki egynél több Grand Slam tornán is negyeddöntőbe jutott 20 éves koráig - 2001- óta, amikor ugyanezt egy bizonyos Roger Federer tett meg. Kyrgios ráadásul hatalmas mérkőzésen, 0-2-es szetthátrányból fordítva, mérkőzéslabdát hárítva győzte le az olasz Andreas Seppit döntő szett 8/6-ra. A fiatal ausztrál egyébként 10 év után az első a hazai férfi játékosok között, aki 8 közé jut az Ausztrál Openen.

Ellenfele a skót Andy Murray lesz, aki szoros csatában, 4 szettben győzte le a bolgár Grigor Dimitrovot, elkerülve a döntő szettet.

A hölgyeknél magabiztosan győzött Maria Sharapova, Genie Bouchard, Simona Halep és Ekaterina Makarova. A korábbi világelső játszik a kanadaival, míg a román hölgy a zsinórban harmadik GS negyeddöntőjébe jutó Makarovával az elődöntőbe jutásért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:news.yahoo.com)