Jump to content

Golf: Woods a hónap végén tér vissza

2015. 01. 12. 11:20

Biztossá vált, hogy Tiger Wods a január 29-én kezdődő Waste Management Openen tér vissza és kezdi meg a 2015-ös idényét. Woods, aki utoljára 2001-ben játszott a TPC Scottsdale pályán zajló tornán saját Twitter csatornáján jelentette be döntését. A volt világelső korábbi döntésének megfelelően sűrű versenynaptárt állított össze, ezt bizonyítja az is, hogy a phoenix-i verseny után sem pihen, hanem elindul a soron következő viadaon is.

"Óriási lesz visszatérni Phoenixbe! A nézők fantasztikusak, mindig nagyon elhivatottan szurkolnak, a 16-os pedig egyike a legkülönlegesebb szakaszoknak a golfban" - beszélt a phoenix-i viadalról Woods.

A TPC Scottsdale pályán zajló viadal minden évben a PGA Tour egyik leglátogatott versenye. A par-3-as 16-os szakaszt körbefoglaló lelátókon összesen 15 ezer ember zsúfolódik össze és ünnepli, vagy egy-egy rontott ütést követően szapulja a játékosokat. A versenyt évről évre közel fél millióan szurkolják végig a helyszínen, Woods 1997-ben az ominózus 16-os szakaszon egy hole-in-one-nal "kedveskedett" a rajongóknak. A szurkolók viszont 2001 óta hiába várták egyik kedvencüket, Woods néhány nézőtéri atrocitás miatt egészen mostanáig nem indult a viadalon.

A 14-szeres Major-győztes játékosa pályafutása során soha nem is nyert a TPC Scottsdale pályán rendezett phoenix-i versenyen, nem úgy a Farmers Insurance Openen, illetve annak jogelődjén. A 79 PGA Tour tornagyőzelemmel rendelkező klasszis összesen hétszer nyerte meg a rangos tornát, valamint ezen a pályána, a Torrey Pines Golf Course-on szerezte meg pályafutása 14., egyben eddigi utolsó Major-trófeáját is, ám nem csak a sikerek miatt különleges számára ez a pálya.

"Torrey egy nagyon különleges helyszín a számomra. Az édesapám vitt le oda először és azóta is rengeteg különleges élménnyel kötődöm a helyszínhez, fiatal koromban ott néztem a Tour-játékosokat, nagy élmény volt" - nosztalgiázott Woods a sportág egyik legendás helyszínével kapcsolatban.

Woods 2014-ben csupán kilenc tornán indult, az augusztusi PGA Championship óta pedig csak egy tornán vett részt. A volt világelső az elmúlt esztendőben hátsérüléssel bajlódott, sikeres operáción esett át, majd az évad végén bejelentette, hogy szakít edzőjével, Sean Foley-val. Woods pár hete Chris Comót nevezte meg, mint új swing-edzőjét és a decemberi Hero World Challenge tornán már a régi-új swingjével játszott. A 14-szeres Major-győztes játékos formája a sok kihagyás után természetesen "rozsdás" volt, ám voltak bíztató jelek, a lendítése nagyszerű volt, igaz a rövidjátéka már annál kevésbé.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golfweek)