Jump to content

Darts: Scott Mitchell nyerte a BDO világbajnokságot

2015. 01. 12. 13:35

A 44 éves angol játékos első világbajnoki címét szerezte, miután a döntőben 7-6-ra legyőzte a háromszoros világbajnok Martin Adams-et. A Scotty Dog becenévre hallgató játékos úgy tűnik, egyelőre marad a BDO-nál, pedig egyre több játékos dönt úgy, hogy átigazol a PDC-hez.

Habár a mérkőzés esélyesének Adams-et tartották, Mitchell rácáfolt erre. Sokat számított a döntő szempontjából, hogy míg Adams az elődöntőben egy végletekig kiélezett meccsen Glen Durrant-ot 6-5-re tudta legyőzni, addig Mitchell átgázolt elődöntőbeli ellenfelén, 6-0-ra győzedelmeskedett Jeff Smith ellen. A döntő egyértelműen a kiszállókon múlott. Míg az átlagok közel azonosak voltak, Mitchell 92,60, míg Adams 92,54 (az első 9 nyíl 102,05 illetve 104,93), addig a kiszállókat Mitchell 36,59%-kal dobta, Adams pedig 30,49%-kal. Mitchell rendkívül összeszedett játékkal, teljesen megérdemelten nyerte meg a BDO világbajnokságot.

A döntő után kérdezték az esetleges csatlakozásról a profik mezőnyéhez, ám ő nem lép át olyan gyorsan, mint Stephen Bunting tavaly. „ Jelen pillanatban szeretném kiélvezni ezt a pillanatot és meglátjuk, mit hoz a jövő. Őszintén szólva nem gondoltam a váltásra, mikor ide jöttem és őszintén szólva nem is akarok most átmenni. Vissza szeretnék jönni és megvédeni a címemet” – mondta az újdonsült világbajnok.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu/live-darts.com kép: getty images/ Charlie Crowhurst)