Jump to content

Tenisz: Federer-Dimitrov elődöntő Brisbane-ben

2015. 01. 09. 13:03

Az első nehézkes mérkőzés után villámgyorsan jutott elődöntőbe a korábbi világelső Roger Federer a Brisbane-ben zajló férfi tenisztornán, ahol majd a bolgár Grigor Dimitrov lesz az ellenfele.

Roger Federer első 2015-ös mérkőzése kissé nyögvenyelősre sikerült, ugyanis a svájci teniszező szett és brékhátrányból volt kénytelen fordítani a világranglistán 153. helyen álló John Millman ellen szerdán. Következő mérkőzése azonban jóval könnyedebbre sikerült, a negyeddöntőben ugyanis villámgyorsan győzte le a szabadkártyával induló ausztrál James Duckworth-öt.
Federer mindössze 16 perc alatt nyerte az első szettet 6/0-ra, melynek során összesen 6 labdamenetet veszített el, és összesen 8 játékot nyert zsinórban, mire végre Duckworth hozta az adogatását. Ennél több játék azonban nem is jutott az ausztrálnak, Federer pedig játszi könnyedséggel, alig 41 perc alatt fejezte be a meccset 6/1-gyel.

A svájci világklasszis így két győzelemre került az álomhatártól, ami jelen esetben nemcsak egy brisbane-i tornagyőzelmet jelentene, hanem pályafutása 1000. győzelmét is, mely szám átlépésére korábban mindössze két játékos volt képes az Open Erában (azaz 1968 óta), Jimmy Connors (1253) és Ivan Lendl (1071).

Federer következő ellenfele a negyedik kiemelt Grigor Dimitrov lesz, míg az alsó ágon a US Open döntős Nishikori Kei mérkőzik a kanadai Milos Raoniccsal a fináléért Brisbane-ben.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:niooz.fr)