Jump to content

Olimpia 2024: Boston az amerikai pályázó

2015. 01. 09. 11:15

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) csütörtökön úgy döntött, hogy az amerikai városok közül Boston pályázik a 2024-es nyári játékok megrendezésére. Boston mellett két kaliforniai nagyváros, valamint a főváros Washington DC is versenyben volt a rendezésért.

A bizottság egész nap tanácskozott Denverben, hogy válasszon az amerikai jelentkezők közül. Lehetséges helyszínként Los Angeles, San Francisco és Washington is szóba került, de végül a keleti parti nagyváros mellett döntöttek. Larry Probst USOC-elnök a szavazás után csak annyit közölt, hogy meggyőződésük szerint Boston „hihetetlenül erős partner” lesz a nemzetközi pályázaton.
Az Egyesült Államok legutóbb 1996-ban Atlantában látta vendégül az ötkarikás játékok résztvevőit. Tavaly év végén Németország (Berlin vagy Hamburg) és Olaszország (Róma) után harmadikként jelentette be hivatalosan pályázási szándékát. A tíz év múlva esedékes olimpia megrendezése iránt a fent nevezett városok mellett Párizs és Isztambul, valamint Doha és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik.
A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-án tartja rendkívüli közgyűlését, amely arról hivatott dönteni, hogy Budapest pályázzon-e a rendezésre. Az amerikai pályázójelöltek közül Los Angeles 1932-ben és 1984-ben már rendezett nyári olimpiát, a többi város először adott volna otthont az eseménynek.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bostonherald.com, sta-design.com)