Jump to content

Golf: Woods korábban térhet vissza

2015. 01. 09. 15:45

A golfszerető közvéleményt egy emberként tartja lázban Tiger Woods visszatérésének időpontja és persze helyszíne. Az Egyesült Államokban kisebb hisztéria robbant ki, miután valaki, vagy valakik elhintették a pletykát, hogy a világ első számú golfozója hamarabb tér vissza, mint azt tervezte. Woods állítólag a hónap végén megrendezésre kerülő Phoenix-i viadalon indul ismét versenyen, ám sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, lévén ezen a versenyen 2001-ben játszott utoljára.

Tiger Woods ha valóban a Waste Management Phoenix Openen térne vissza, akkor azzal igazán feldobná az amúgy is a tengerentúli golf sorozat (PGA Tour) legbulisabb tornájának tartott verseny hangulatát. A golfrajongó közönség természetesen már egy emberként ünnepel, ám többen már igyekeztek lehűteni a kedélyeket mégpedig azzal a sokatmondó ténnyel miszerint a Super Bowl hétvégéjén megrendezésre kerülő viadalon Woods már több mint egy évtizede nem tette tiszteletét. Az sem erősíti a Woods indulásáról szóló pletykákat, hogy a játékos menedzsere Mark Steinberg az ESPN hírcsatornának azt mondta, hogy a volt világelső még nem jelezte indulási szándékát és ezt megerősítette a torna szóvivője is. Ugyanakkor mégis sokan kész tényként kezelik a volt világelső Phoenix-i indulását és valami azt súgja, hogy Woods valóban a Tour legbulisabb viadalán fog ismét "rajthoz" állni. A Waste Management viadal egyike a legnépszerűbb tornáknak a PGA Touron, a Super Bowl hétvégéjén zajló versenyre több százezren (!) látogatnak ki évről évre. A leghíresebb szakasza a pályának a par-3-as 16-os, ahol ha a játékosok nem találják el a greent, vagy nem ütik a labdát elég közel a lyukhoz, akkor hatalmas "búzásban" lesz részük a "szakértő" közönségnek hála. Woods 1997-ben természetesen hole-in-one-t ütött, mondani sem kell, hogy a lelátó egy pillanat alatt robbant fel a hangorkántól.

A partihangulat tehát garantált tehát, a kérdés csak az, hogy Woods partiképesnek érzi-e magát és persze a formáját. (fg)

(Fotó:espn.com)