Jump to content

Obama miatt maradt el a golfos esküvő

2014. 12. 31. 15:50

Barack Obama az ünnepi időszakot kihasználva egyik kedvenc időtöltésének, a golfnak hódolt. Az Egyesült Államok elnöke Hawaii-on játszott egy katonai komplexum pályáján, ahol éppen esküvőt is rendeztek ezzel egy időben. A pár a 16-os szakaszon szerette volna kimondani a boldogító igent, ám az elnöki jelenlét miatt erre nem volt lehetőségük.

 

Az amerikai hadsereg kötelékébe tartozó pár a Kaneohe Klipper Golf Course pályán tartotta az előzetes tervek szerint az esküvőt. A boldogító igen kimondására a 16-os szakaszon került volna sor, ám az éppen Hawaii-on vakációzó Barack Obama pont azon a napon gondolta úgy, hogy szoros menetrendjébe beiktat egy kis golfot. A párral vasárnap tudatták, hogy a pályán aznap nem tarthatják meg a menyegzőt, ugyanis az Egyesült Államok elnöke a barátaival éppen azon a napon fog ott játszani. A pár természetesen eleget tett a kérésnek és későbbi időpontra halasztották az esküvőt.

Barack Obama mindeközben mit sem tudott minderről, ám amikor a tudomására hozták, hogy egy fiatal pár esküvője miatta került halasztásra rögtön felhívta az érintetteket és bocsánatot kért tőlük.

"Borzalmasan érzem magam - mondta később közleményében az amerikai elnök. - Senki sem szólt arról, hogy esküvő lesz a 16-oson. Amennyiben tudtam volna, természetesen kihagytuk volna azt a bizonyos szakaszt, hogy ne zavarjunk" - szabadkozott az elnök.

Arról nem érkezett hír, hogy a hatalmas „golfőrültnek” számító Obama vagy esetleg a stábjának egyik tagja küldött-e bármilyen elnöki ajándékot az ifjú párnak, hogy azzal is kifejezzék sajnálatukat amiért a fiataloknak halasztaniuk kellett az esküvőt.

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:politico.com)