Jump to content

Golf: újabb elismerés McIlroynak

2014. 12. 31. 13:53

Az idei évet mind a tengerentúli, mind az európai sorozatban olyan szinten dominálta Rory McIlroy, hogy nem csoda ha minden egyéni golfos elismerés az ő kezében köt ki. Ugyanakkor a McCormack-díj odaítélése nem volt annyira egyértelmű, minden idők egyik legszorosabb versenyében nyert az északír golfozó, aki végül Tiger Woodsot előzte meg.

A McCormack-díjat az a játékos kapja az idény végén, aki a leghosszabb időn keresztül volt világelső az idény során. Az idei esztendőben végtelenül szoros volt a verseny, ugyanis az év elején még Tiger Woods ült a férfi golfozók képzeletbeli trónján, majd őt Adam Scott váltotta. Az ausztrál nem sokáig örülhetett, ugyanis Rory McIlroy a szezon közepén átvette az uralmat és az év végéig ki sem engedte a kezéből.

McIlroy a WGC-Bridgestone Invitational torna megnyerésével hódította el a világelsőséget (pályafutása során immáron másodszorra) és az év utolsó napjáig összesen 22 héten át vezette a világranglistát. Az idény során két Major-trófeát is bezsebelő golfozó mögött Tiger Woods végzett másodikként, aki végül 19 hetet számlált világelsőként. A díj 1998-as létezése óta ez volt a legszorosabb verseny. A harmadik helyen amúgy Adam Scott zárt a maga 11 hetével.

McIlroy amúgy 2012 után másodszorra nyeri el a McCormack-díjat, akkor Luke Donaldot győzte le 28/24 arányban.

A díj amúgy nem tartozik a legrangosabb egyéni elismerések közé, talán azért sem mert az első 13 évben egyaránt Tiger Woods nyerte el...

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:edition.cnn.com)