Jump to content

Kerékpár: Macskakő is lesz az olimpiai pályán

2014. 12. 10. 19:09

Macskaköves szakaszon is keresztül kell majd haladniuk a kerékpárosoknak a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpia országúti mezőnyversenyében.

A nemzetközi sportági szövetség (UCI) és a szervezőbizottság által közösen kijelölt útvonal érinti a Copacabanát és az Ipanemát, a rajt és a cél pedig a Flamengo parkban lesz.

A központi körszakaszon belül kell majd a versenyzőknek egy két kilométeres kövezett részen túljutniuk, valamint két emelkedőre felkapaszkodniuk: a Grumarira 1200, a Grota Fundára 2100 méteres út vezet fel. Ezen az útvonalon a férfiak négyszer, a nők pedig egyszer haladnak végéig, így előbbiek 256.4, utóbbiak pedig 130.3 kilométert tesznek majd meg. Az időfutamon 29.8 kilométeres pálya vár a résztvevőkre, ezen a férfiak kétszer, a nők egyszer mennek végig.

Az országúti versenyek hagyományosan érintik a rendező város emblematikus helyszíneit. E tekintetben Rio sem lesz kivétel” – jelentette ki Eduardo Paes polgármester.

A riói olimpián kijelölték az egyenként időfutam pályáját is, mely egy 29.8 km-es szakasz lesz, melyen kicsit több mint 1 kilométeren át emelkedni fog az út.

(szp)

(forrás: sportrajonho.gu/mti/fotó:merovee.com)