Jump to content

Tenisz: Djokovic lemosta Wawrinkát

2014. 11. 12. 23:48

Ellenállhatatlan tenisszel lepte meg saját magát és ellenfelét, Stan Wawrinkát a világelső Novak Djokovic, aki megnyerte második csoportmérkőzését is a Londonban zajló ATP világbajnokságon. A B csoport másik mérkőzésén Tomas Berdych legyőzte Marin Cilicet.

A szerdai játéknap első mérkőzésén két olyan teniszező csapott össze, akik mindketten elveszítették első mérkőzésüket a világbajnokságon. Míg Berdych Wawrinkától, addig Cilic Djokovictól kapott ki, így mindkettejüknek életbevágóan fontos volt a szerdai győzelem. Ez azonban csak egyiküknek jöhetett össze, ez pedig Tomas Berdych volt, aki 75 perc alatt 6/3 6/1-re verte a US Open bajnokot.

Berdychnek így maradt még esélye az elődöntőbe jutásra, ehhez azonban nagy akadályt kell legyőznie pénteken, a világelső Novak Djokovicot.

A szerb teniszező szintén pályára lépett szerdán, az esti mérkőzésen az a Stan Wawrinka volt az ellenfele, akit pályafutása során eddig mindössze háromszor tudott legyőzni, igaz legutóbb pont az Ausztrál Open negyeddöntőjében, élete első Grand Slam trófeája felé vezető úton.

Ezúttal azonban könyörtelen volt a világelső, aki gyakorlatilag lemosta a pályáról a melbourne-i bajnokot, méghozzá 6/3 6/0-val. A B csoport állása így hasonló az A csoportéhoz: Djokovic 2-0-val az elődöntő küszöbén áll, és egy szett is elég neki a továbbjutáshoz, ám mivel az év végi világelsőség biztosítása is múlik a pénteki Berdych elleni meccsén (akit legutóbb a pekingi döntőben 6/0 6/2-re vert), ezért nem tét nélkül lép pályára.

Berdych és Wawrinka harcolnak a másik továbbjutó helyért, utóbbi a már biztosan kieső Cilic ellen fejezi be a csoportkört.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:dailymail.co.uk)