Jump to content

Fed Kupa döntő: A cseh lányok 2-0-ra vezetnek

2014. 11. 08. 20:27

A wimbledoni bajnok Petra Kvitova és elődöntős honfitársa, Lucie Safarova győzelmeivel 2-0-s vezetésre tett szert a a cseh válogatott a női teniszezők csapatvilágbajnoksága, a Fed Kupa prágai döntőjében Németország ellenében.

A prágai finálén szombaton két egyes mérkőzést játszottak le. A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova magabiztosan rajtolt a szófiai kis világbajnokságot megnyerő német Andrea Petkovic ellen, akit 6/2 6/4-re győzött le.

A világranglista negyedik helyén álló Kvitova után a cseh szurkolók az idei füvespályás Grand Slam tornán életében először elődöntőig jutó Lucie Safarovának szurkolhattak, aki a németek másik kiválósága, Angelique Kerber ellen lépett pályára.

Kerber hiába vezetett mindkét szettben 4/2-re is, mégis mindkét játszmát a cseh teniszező nyerte, így Safarova 6/4 6/4-es győzelme után már 2-0-ra húztak el a csehek, és a Fed Kupa győzelem kapujában vannak, hiszen a vasárnapi meccsek közül már csak egyet kell megnyerniük ahhoz, hogy ismét övék legyen a trófea.

Vasárnap Kvitova fog játszani Kerber ellen, Safaraova ellenfele pedig Petkovic lesz, míg a páros mérkőzésen Hlavackova-Hradecka kettős a Görges-Lisicki páros ellen próbálhat meg szépíteni vagy fordítani.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:fedcup.com)