Jump to content

Storcz Botond: nagy lépést tettünk előre

2014. 11. 04. 15:10

A 2012-es olimpia előtt még fejtörést okozott Storcz Botond felnőtt vezetőedzőnek a férfi kenuszakág. A két esztendővel ezelőtti ötkarikás játékokon csak Vajda Attila szerepelt, azóta azonban Vasbányai Henrik és Mike Róbert révén sikerült egy ütőképes kenupárost is összehozni, amely már világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. A három versenyző számára az eredményesség megtartása lesz a cél 2015-ben is.

„Eljutottunk oda, hogy nincs gondunk ezer méteren. A londoni olimpia előtt nem így volt, nagy lépést tettünk előre” - kezdte a férfi kenuszakág jellemzését Storcz Botond felnőtt vezetőedző. A szakember szerint a 2015-ös idényben a hosszabbik távon az eredményesség megtartása lesz a fő feladat, a londoni egy kvótával ellentétben jövőre a maximális négy kvóta megszerzése lesz a cél.

„Vajda Attila, Vasbányai Henrik és Mike Róbert magas színvonalat képvisel a jelenlegi mezőnyben, nagyon jó eséllyel indulnak majd a kvótaszerző világbajnokságon, próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy sikeres, zökkenőmentes legyen a felkészülésük a következő idényre. Ugyanakkor az is feladatunk, hogy "A" egységeink mellett jól menedzseljük a "B" egységeket is, még jobban megerősítsük ezt a szakágat” - magyarázta a vezetőedző, aki szerint a legnagyobb kihívást, ahogyan férfi kajakosok esetében is, a 200 méter adja.

„Igyekszünk kiemelten foglalkozni a sprint távval, több versenylehetőséget biztosítani a kétszáz méteren szereplő kenusaink számára, akiket elindítunk majd a jövő évi világkupa-sorozatban. Az elmúlt évek felnőtt világversenyein szereplő Nagy Péter és Lantos Ádám mellett ifjúsági világbajnokunk, Hajdu Jonatán is szerephez jut majd, fontos, hogy összehangoljuk a három versenyző felkészítését – folytatta a vezetőedző, aki bízik benne, hogy a szakág számára rendkívül eredményes lesz a 2015-ös idény is.

(Forrás:mkksz.hu/Fotó:hir.ma.hu)