Jump to content

Férfi tenisz vb: Kisorsolták a csoportokat

2014. 11. 03. 18:24

Elkészült a november 9.-16- között megrendezésre kerülő londoni évzáró tenisz világbajnokság csoportbeosztása. A 2014-es szezon nyolc legjobb játékosát osztották két négyes csoportba, ahonnan a két-két teniszező jut az elődöntőkbe, majd a döntőbe.

Az A csoportban kapott helyet a világelső Novak Djokovic, aki két másik idei Grand Slam bajnokkal is kénytelen összecsapni a csoportkörben, ugyanis ide került az Ausztrál Open győztese, Stan Wawrinka és a US Opent meglepetésre megnyerő Marin Cilic. Rajtuk kívül a cseh Tomas Berdych is ebben a négyesben vág neki a világbajnokságnak.

A B csoportot Roger Federer neve fémjelzi, a 17-szeres Grand Slam bajnok pedig igazi rangadót vívhat az utóbbi néhány hónapban magára találó Andy Murrayvel. A svájci és a skót teniszező ellenfelei a US Open döntős Nishikori Kei, és a Federert múlt pénteken Párizsban megverő kanadai Milos Raonic lesznek.

Mint ismeretes, a világelső Novak Djokovic párizsi tornagyőzelmét követően favoritként indulhat a londoni vébén, ráadásul az év végi világelsőség is könnyedén meglehet, ugyanis ennek biztosításához mindössze egyetlen meccset kellene nyernie a csoportkörben.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportsworldreport.com)