Jump to content

Tenisz: Novak Djokovic Párizs bajnoka

2014. 11. 02. 21:22

Sikeresen megvédte címét a friss apuka Novak Djokovic a Párizsban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterversenyen. A világelső Milos Raonicot győzte le a fináléban, pályafutása 600. győzelmét aratva. Ráadásul már csak matematikai esélyt hagyva Roger Federernek az év végi világelsőség megszerzésére.

A világelső teniszező nem sok időt vesztegetett a párizsi fináléban, hiszen könnyedén nyerte a döntőt az idei wimbledoni torna elődöntőse, az első világbajnoki szereplésére készülő kanadai Milos Raonicot.

A 6/2 /63-as Djokovic sikerrel véget érő döntő után a szerb pályafutása 20. mestertrófeáját emelhette magasba, ráadásul az ötödik aktív teniszezőként elérte a 600-ast álomhatárt is, azaz ennyi mérkőzést nyert profi pályafutása során. Rajta kívül a még aktív játékosok közül Roger Federer, Rafael Nadal, Lleyton Hewitt és David Ferrer mondhatja el magáról, hogy nyert ennyi mérkőzést karrierje során. Az Open Erában Djokovic a 23. teniszező, aki elérte ezt a mérföldkőnek számító számot.

Djokovic 27 mérkőzés óta veretlen fedett pályán, utoljára két évvel ezelőtt Párizsban kapott ki Sam Querrytől az első fordulóban.

A világelső így 1310 pontra növelte előnyét az idei pontokat számláló ranglistán Federerrel szemben, ez pedig azt jelenti, hogy Federernek már csak matematikai esélye van az év végi világelsőség megszerzésére. (Azaz csak akkor, ha Djokovic nem nyer egyetlen meccset sem a londoni világbajnokságon, Federer viszont veretlenül nyeri a tornát.)

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:skysports.com)