Jump to content

Tenisz: Kiesett Federer, elődöntős Djokovic

2014. 10. 31. 22:47

Egy lépést tett az év végi világelsőség bebiztosítása felé Novak Djokovic, aki Andy Murray legyőzésével elődöntőbe jutott a Párizsban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterversenyen, miközben a világelsőségért harcoló riválisa, Roger Federer búcsúzott a negyeddöntőben.

A múlt héten apává váló Novak Djokovic remek játékkal győzte le az elmúlt hetekben remek formában lévő, egy hónap alatt két tornát is nyerő, valamint a legutóbbi mérkőzésén a világbajnoki részvételt is kiharcoló Andy Murrayt.

Az első szett hatalmas csatát hozott, melyet több mint 1 óra alatt a világelső nyert 7/5-re, ám a második szettben már hatalmas volt a fölénye, az utolsó 25 labdamenetből 20-at ugyanis Djokovic nyert, így a második szettet már könnyedén, 6/2-re nyerte.

Ezzel Djokovic nem csak elődöntőbe jutott a párizsi mestertornán, hanem nagy lépést is tett az év végi világelsőség megszerzése felé, hiszen biztosan tovább jutott, mint a nyolc között búcsúzó Roger Federer, és így biztosan nem csökkenti a kettejük között lévő különbséget.

Roger Federer pénteki ellenfele a kanadai Milos Raonic volt a negyeddöntőben, akitől két szoros játszmában kapott ki a 17-szeres Grand Slam bajnok. Az első szett tie-breakben dőlt el a kanadai javára, míg a második játszmában 5/4-es vezetésnél hiába volt szettlabdája Federernek, nem tudta kihasználni a lehetőséget. Majd közvetlenül ezután el is bukta az adogatását - a meccsen először - és ez végzetesnek bizonyult.

Raonic továbbjutásával növelte esélyét a világbajnoki részvétel kiharcolására, míg Federer kiesésével Djokovic került közelebb az év végi világelsőség megszerzéséhez. Ha ugyanis a világelső megnyeri a párizsi tornát, a világbajnokságon elegendő lesz egyetlen meccset megnyernie ennek biztosításához.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:theguardian.com)