Jump to content

Golf: az angol klasszis 190 méterről célzott hibátlanul - videó

2014. 10. 31. 10:36

A Kuala Lumpurban zajló CIMB Classic névre hallgató torna második napján az angol Lee Westwood olyan bravúrt ért el, amely nem sokaknak sikerül. Westwood közel 200 méterről talált egyből a lyukba és annak ellenére igen csak örült, hogy ez neki pályafutása során immáron 15. alkalommal sikerült, ráadásul idén már második "ászát" jegyezte.

A golfban előforduló hole-in-one-t (egy ütésből a lyukba) hatalmas bravúrként jegyzik. Egyeseknek egy élet is rövidnek bizonyul ahhoz, hogy hasonlót jegyezzenek, ám Lee Westwood nem tartozik közéjük.

Az egyik legeredményesebb európai golfozó, akit sokan csak úgy aposztrofálnak, mint "a világ legjobb Major-győzelemmel nem rendelkező játékosa" a PGA Tour-on zajló CIMB Classic torna 2. napján a par 3-as 11-es szakaszon egy hybrid ütővel talált egyből a lyukba 192 méteres távolságból. Westwood öröme is jelzi, hogy hole-in-one-t ütni egy igazán különleges érzés és egyben hatalmas dolog, hiszen annak ellenére majd kiugrott a bőréből, hogy ez már neki a 15. (!) alkalom volt pályafutása során.

Az angolok kiválósága ráadásul idén már másodszor fogadhatta a gratulációkat a játékostársaktól, igaz öröme nem lehet felhőtlen, hiszen a túl sok hole-in-one pénztárcagyilkos mutatvány, ugyanis egy-egy ász után a játékosok a golfprotokoll szerint meg kell, hogy hívják a teljes mezőnyt a kör végén a kulbházban egy italra. Nem véletlen, hogy Westwood akkora népszerűségnek örvend a golfozók körében....

(fg) (Forrás:sportrajongo.hu/golfsport.co.uk)