Jump to content

Kajak: A visszatérő Kovács Katalin egyre jobb formába lendül

2014. 10. 30. 11:56

Az olimpiai és világbajnok Vajda Attila a honvédos különítménnyel tíz napja Dubajban tartózkodik. Kenus klasszisunk természetesen nem nyaralni ment Abu-Dzabiba, hanem egy kőkemény edzőtábor erejéig társult be a Honvéd kajakosaihoz. A felkészülésben amúgy részt vesz a nagy visszatérő Kovács Katalin is, aki a társak elmondása szerint bombaformába kezd lendülni.

A Honvéd kajakosai sikeres szezont tudhatnak maguk mögött, mint a felnőtt világbajnokságon, mind utánpótlás szinten remek eredményeket szállítottak. A versenyzők remek eredményeit a klub honorálta is, mégpedig az ősz végi Abu Dzabi edzőtáborozással. A 16 napos edzőtábor ugyanakkor nem a tengerparti fürdőzésről és a helyi látványosságok felfedezéséről szól, hanem kőkemény felkészítés a tavaszi idényre, egyfajta kilométergyűjtés, alapozás.

„Délelőttönként evezünk, délután pedig kondizunk, vagy futunk, hogy majd könnyebb legyen az átállás otthon a szárazföldi edzésekre, de azért jut idő kikapcsolódásra is – mesélt a mindennapokról az MKKSZ honlapjának az idén két világbajnoki címet begyűjtő Szabó Gabriella. - A vízen a legtöbb edzést Vajda Attilával csinálom végig, de beálltunk már a férfi kajakosokhoz résztávozni és eveztünk együtt hosszút Csipes Tamarával is, aki az időre menések alapján nagyon jó formában van. Kovács Katalin is kezdi visszanyerni a formáját, kapaszkodik, küzd minden edzésen, fantasztikus munkát végez.”

Helyi beszámolók szerint az edzőtáborban a versenyzők mellett az edzői stáb is vízre száll és komoly penzumokat teljesít. Csipes Ferenc, Tóth László és Kiss István teljesítménye előtt még a versenyzőik is kalapot emelnek, Csipes a minap nem kevesebb, mint 24 kilométert "tolt le" iramban.

A kemény edzések mellett azért a kikapcsolódásra is jut ideje a magyar különítménynek, délutáni programként eddig a helyi nevezetességek-, valamint a fényűző csúszdapark meglátogatása fért bele, a hétvégén pedig egy dubaji városnézés is tervbe van véve.

A csapatot amúgy öt honvédos férfi kajakos, Dombvári Bence, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjamin, Csontos Csaba és Gacsal Ákos, valamint a két lány, Szabó Gabriella és Kovács Katalin alkotják, hozzájuk csatlakozott a szegedi Vajda Attila. A csoport minden nap vízre száll, hetente kétszer hosszú távot evez, délután pedig erősítés és futás szerepel az edzéstervben.

Kiss István külön kiemelte Kovács Katalint, aki szülés után tér vissza. A világ legeredményesebb kajakosnője a beszámolók szerint elképesztő munkát végez, formája napról napra jobb, társai is példaértékűnek tartják a hozzáállását.

A magyar kontingens jövő szerdán érkezik haza, azt követően pedig a versenyzők itthon folytatják a munkát.

(Forrás:sportrajongo.hu;mkksz.hu/Fotó:girlswithmuscle.com)