Jump to content

Tenisz: A nagyok egyelőre nem hibáznak

2014. 10. 29. 23:58

Az idei szezon novemberében esedékes londoni világbajnokság résztvevőiről döntő fontossággal bíró, egyben az év utolsó ATP 1000 Masters versenyének számító párizsi viadal mai játéknapjának végeztével kialakult a legjobb tizenhat mezőnye.

Az idényzáró tornára még esélyesként pályázó teniszezők, köztük a remek formában lévő Andy Murray, valamint a David Goffint három szettben felülmúló David Ferrer sikerrel vette a második fordulót. Emellett a hatalmas tehetségként számon tartott Grigor Dimitrov, a kanadai langaléta Milos Raonic, továbbá a Tommy Robredo személyében igen komoly ellenlábast legyőző Kei Nishikori is életben tartotta reményeit az esztendő legnívósabb versenyére.

A már biztos jegyet váltók közül a svájci Stan Wawrinka, a friss édesapa Novak Djokovic, illetőleg a világelsőségért éppen a szerb játékost üldöző, legutóbbi tíz találkozóját megnyerő Roger Federer egyaránt diadalt aratott. Ezen mérkőzéseken kívül ugyancsak papírforma eredmények születtek, mindenestre Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez és Jo-Wilfired Tsonga továbbjutása gyanítható volt. A nap meglepetését minden kétséget kizáróan az ifjú talentum, Lucas Pouille okozta, miután két rövidítésben búcsúztatta az olasz Fabio Fogninit. A vélhetően leginkább várt, Gael Monfils és John Isner által vívott párharcból végül előbbi került ki nyertesként - a kilátogató nézők nagy örömére.

A nyolcaddöntő párosításainak kialakulása után nyugodtan kijelenthetjük, a Ferrer - Verdasco, Tsonga - Nishikori, Raonic - Bautista, Murray-Dimitrov ütközetek a színvonal mellett már csak a presztízs végett is óriási izgalmakat rejtenek magukban.

(szp/pd)

(Forrás:sportrajongo.hu/fotó:livetennis.com)