Jump to content

Tornagyőzelme 23 helyet ért Babosnak

2014. 10. 27. 09:50

Hétfőn a női tornákat szervező WTA nyilvánosságra hozta a legfrissebb női világranglistát, melyen Babos Tímea neve a legjobb 100 között szerepel. Nem véletlen, hiszen a magyar játékos a múlt héten Franciaországban tornát nyert, ennek köszönhetően pedig korábbi helyezéséhez képest 23 pozícióval jegyzik előrébb.

Babos Tímea a poitersi 100 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF-torna fináléjában a hazai színekben versenyző Dodint győzte le 6:3, 4:6, 7:5 arányban, sikere pedig természetesen jótékony hatással volt a világranglistán elfoglalt helyezésére is. Babos egy héttel ezelőtt a 114. helyen állt a világranglistán, ám a legfrissebb rangsor már a 91. pozícióban jegyzi. Babos többek között olyan játékosokat utasít maga mögé a listán, mint a románok Roland Garros negyeddöntőse Sorana Cirstea.

Ami az urakat illeti, itt az első négy helyen nem történt változás továbbra is a szerb Novak Djokovic áll az élen mögötte pedig Roger Federer a második míg a sérülés miatt idén tornán már nem induló Rafael Nadal a harmadik megelőzve Stan Wawrinkát. Federer amúgy a hétvégén Bázelben nyert tornát, sikerének köszönhetően pedig továbbra is esélye van arra, hogy az év végéig átvegye a világelsőséget. Az első 10 között amúgy a legutóbb Valenciában tornát nyerő skót Andy Murray javította a legtöbbet, a múlt heti pozíciójához képest ezúttal két hellyel jegyzik magasabban, a kétszeres Grand Slam bajnok immáron a nyolcadik. A férfiak között a jelenleg 136. helyezett Fucsovics Márton a legjobb magyar teniszező, pozícióján a héten kezdődő genfi Challenger-tornán javíthat tovább.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.hir24.hu)