Jump to content

Pistorius-ügy: az anya szerint csak idő kérdése volt mikor öl a futó

2014. 10. 27. 12:30

Reeva Steenkamp édesanyja szerint csak idő kérdése volt, hogy Oscar Pistorius mikor gyilkol meg valakit. Mint ismeretes a dél-afrikaiak hatszoros paralimpiai futója tavaly februárban négy lövéssel megölte barátnőjét, a modell Reeva Steenkampot, akit betörőnek hitt saját bevallása szerint. A bíróság a múlt héten gondatlanságból elkövetett emberölésért 5 év börtönre ítélte az atlétát.

Reeva Steenkamp édesanyja a november elején megjelenő könyvében szánalmasnak, kedvetlennek, a fegyverek megszállottjának és komoly birtoklási vággyal rendelkező embernek írja le Oscar Pistoriust. June Steenkamp szerint a sportoló labilis idegállapotú és úgy gondolja, hogy ha nem lányát ölte volna meg, akkor előbb utóbb valaki más lett volna az áldozata. Az anya azt is elmondta a The Time magazinnak, hogy véleménye szerint csakis Pistorius van tudatában annak, hogy mi is történt azon a végzetes napon.

June Steenkamp mindenesetre nem hiszi el Pistorius verzióját, miszerint azért lőtt a mellékhelységben tartózkodó lányára mert azt hitte betörő van a házban. Az anya egy érdekes részlettel is előállt, amelyről nem volt szó a bírósági tárgyaláson már csak azért sem, mert tanúként nem hallgatták meg Reeva Steenkamp édesanyját. June Steenkamp állítása szerint lánya és Pistorius között a rövid ideig tartó kapcsolat alatt nem történt szexuális együttlét, ugyanis lánya nem érezte teljesen boldognak magát a sprinter mellett és szerinte véget akart vetni a kapcsolatnak. Biztos benne, hogy lánya és a futó között ez volt a vita tárgya és abban is biztos, hogy Reeva el akarta hagyni a futót a végzetes napon, mi másért lett volna összepakolva a bőröndje. A 68 éves asszony azt sem hiszi el Pistoriusnak, hogy betörőnek hitte lányát, aki két mobiltelefonnal zárkózott be a mellékhelységbe.

June Steenkamp mindezek ellenére szeretne találkozni az öt év börtönre ítélt Pistoriusszal, ám hogy mit mondana majd neki, azt még nem tudja. Mindenesetre a sprinter bocsánatkérését meghallgatná még egyszer, ugyanis a bíróságon elmondott bűnbánó szavak szerinte egy olyan embertől származtak, aki csak a bőrét akarta menteni nem pedig egy olyas valakitől, aki valóban megbánta amit tett.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:businessinsider.com)