Jump to content

Tenisz: Serena Williams a világbajnok

2014. 10. 26. 14:08

Az sem volt biztos, hogy egyáltalán el tud indulni a világbajnokságon térdsérülése miatt, néhány nappal ezelőtt pedig élete egyik legnagyobb vereségét szenvedte el Simona Haleptől. Serena Williams azonban minden problémáját maga mögött hagyta, és vasárnap világbajnok lett.

Pedig a döntőben is azzal a Simona Haleppel kellett összecsapnia, aki a csoportkör második fordulójában olyan vereséget mért a világelsőre, amelyet Serena Williams nem sokszor volt kénytelen átélni pályafutása során. Akkor a kiváló formában lévő román teniszező mindössze két játékot engedélyezett az amerikainak, akinek minden energiáját össze kellett szednie, hogy továbbjusson a csoportból.

Az elődöntőben "csak" döntő szett tie-breakben verte Caroline Wozniackit, ám a fináléra már azt a Serena Williamst láthattuk, akit megszoktunk, és akit láttunk a US Openen is. Ezúttal sokkal jobban játszott, és nem engedte érvényesülni Halepet, akinek jócskán visszavágott a néhány nappal ezelőtti vereségért, hiszen 6/3 6/0-ra nyerte a vb-döntőt.

Serena Williams zsinórban harmadszor lett világbajnok, összességében pedig ötödször nyerte meg a szezonzáró versenyt - ennél többször csak Martina Navratilova volt képes vébén győzni.

A trófeával az év végi világelsőséget is biztosította magának a 33. születésnapját szeptemberben ünneplő amerikai, aki a US Open bajnoki cím után ismételten stílusosan zárta az évet.
És ha így folytatja, akár jövőre is uralni tudja majd női tenisz élmezőnyét...

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:todayonline.com)