Jump to content

Női tenisz vb: Wozniacki továbbjutott, Sharapova kiesett

2014. 10. 23. 14:51

Második csoportmeccsét is megnyerte Caroline Wozniacki a Szingapúrban zajló női tenisz világbajnokságon, miután legyőzte a lengyel Agnieszka Radwanskát. Maria Sharapova azonban második meccsét is elveszítette, így biztosan búcsúzik a vébétől.

Caroline Wozniacki már az első fordulóban is komoly skalpot gyűjtött össze, hiszen 3 óra 13 perces, maratoni mérkőzésen győzte le a Roland Garros bajnok Maria Sharapovát. Csütörtökön újabb győzelmet aratott, most azonban a kétszettes győzelem is összejött, hiszen 7/5 6/3-ra verte a lengyel Agnieszka Radwanskát. Két győzelmének köszönhetően Wozniacki bár biztosan elődöntős a világbajnokságon.

A Fehér csoport másik mérkőzésén a wimbledoni bajnok Petra Kvitova csapott össze a francia nyílt teniszbajnokság győztesével, Maria Sharapovával. A Radwanskától elszenvedett első körös vereség után Kvitova ezúttal a jobb formáját vette elő, és viszonylag simán, 6/3 6/2-re győzött Sharapova ellen. A korábbi világelső orosz így két vereséggel várja a záró kört, ami így számára már csak formalitás lesz, hiszen nincs esélye bejutni a legjobb négy közé.

Woznaicki továbbjutásával és Sharapova kiesésével viszont ádáz csata következik Kvitova és Radwanska között a másik továbbjutó helyért, hiszen mindketten 1-1 győzelemmel és vereséggel állnak. Az utolsó fordulóban Kvitova Wozniackival találkozik, míg Radwanska Sharapovával csap össze.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:northjersey.com)