Jump to content

Tenisz: Berdych, Murray és Cilic is tornát nyert

2014. 10. 19. 19:24

Vasárnap három férfi tenisztorna döntőjén is bajnokot avattak, és mindhárom győztes top 10-es teniszező. Bécsben Andy Murray, Moszkvában Marin Cilic, Stockholmban pedig Tomas Berdych volt a legjobb.

A Stockholmban zajló tenisztrona döntője izgalmas csatát hozott a cseh Tomas Berdych és a bolgár Grigor Dimitrov között. Dimitrov nagy küzdelemben került szettelőnybe 7/5-tel, ám a második két szett Berdych fölényét hozta, hiszen 6/4 6/4-gyel fordítani tudott a cseh teniszező.
Berdych pályafutása 10. tornagyőzelmét aratta, zsinórban a negyediket fedett- és keménypályás versenyen. A cseh versenyző továbbra is 7. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, ahol a nyolc helyből már csak három kiadó.

Bécsben szintán óriási harcot hozott a döntő, melyet Andy Murray és a spanyol David Ferrer vívott. Ferrer 7/5-tel került szettelőnybe, ám ezek után könnyedén egyenlített ki a skót teniszező. A döntő játszma hatalmas versenyfutást hozott a trófeáért, a 2 óra 42 perces csata végén 7/5-tel fejezte be a mérkőzést Murray. A tavalyi wimbledoni bajnok így megtartotta 8. helyét a világbajnoki pontversenyben, 110 ponttal megelőzve bécsi döntőbeli ellenfelét, Ferrert.

Moszkvában a US Open bajnok Marin Cilic és a spanyol Roberto Bautista Agut csapott össze a Kreml Kupáért, melyet végül két játszmában, 6/4 6/4-es győzelmet aratva a horvát teniszező hódított el. A világbajnoki részvételt a héten kiharcoló, és a vébére ötödik helyen - de pályafutása során előszor - kijutó Marin Cilic első tornagyőzelmét aratta a New York-i Grand Slam sikere óta.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:gettyimages.com)