Jump to content

Tenisz: Visszavonult Nikolay Davydenko

2014. 10. 16. 23:21

Moszkvában bejelentette visszavonulását Nikolay Davydenko, aki a férfi teniszezők világranglistáján egykor a harmadik helyig jutott.

A 33 éves orosz teniszező az ezen a héten zajló Kreml Kupa kapcsán tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy a szezon végeztével szögre akasztja az ütőjét.

Az idén mindössze 6 mérkőzést nyerő Davydenko az elmúlt években sok sérüléssel küzdött, melyekből nem tudott teljesen felépülni, és a legjobb formában visszatérni. A bejelentés kapcsán elmondta, hogy 33 évesen jött el az ő ideje, és ha visszagondol pályafutására, semmit sem bánt meg. Nyert 21 ATP tornát, köztük három 1000-es mesterverseny, pályafutása legnagyobb sikere pedig az volt, hogy 2009-ben világbajnok lett, valamint 2006-ban Davis Kupát nyert az orosz válogatottal.
Mint mondta, nem bánja, hogy nem nyert Grand Slam tornát vagy nem lett világelső, mert éveken át a legjobbak közé tartozott.

Davydenko utolsó meccsét a Roland Garros első fordulójában játszotta, utána döntött úgy, hogy visszavonul.
Feleségével, Irinával és kislányával Ekaterinával él, a jövőben pedig orosz és nemzetközi üzleti és pénzügyi területen fog dolgozni.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:oktennis.it)