Jump to content

Kerékpár: Hushovd már 3 éve tudja, hogy Armstrong doppingolt

2014. 10. 16. 23:39

A korábbi kerékpáros világbajnok Thor Hushovd már 2011-ben tudta, hogy a tavaly doppingvétség miatt örökre eltiltott Lance Armstrong tiltott szerekkel él, mert az amerikai egy négyszemközti beszélgetésen beszámolt neki erről.

A szeptemberben visszavonult norvég bringás erről csütörtökön beszélt, amikor Oslóban bemutatta „Thor” című önéletrajzi könyvét.

„Elhatároztam, hogy az elhangzottakat nem fogom úgy kezelni, mint a doppingellenes ügynökségek, mivel barátként tekintettem Lance-re” – mondta Hushovd, s hozzátette, Armstrong vallomása 2011 májusában sokkolta őt, de nem akarta nyilvánosságra hozni. A 36 éves kerékpáros egyúttal ismét megerősítette, hogy ő maga soha nem doppingolt.

A hét Tour de France-diadalától is megfosztott Armstrong úgy élt tiltott szerekkel több mint egy évtizeden keresztül, hogy hivatalosan nem akadt fenn egyetlen ellenőrzésen sem. Később elismerte a bűnét, és megnevezte azokat, akik pályafutása során segítették a csalásban. Azóta azért harcol, mert szeretne visszatérni és újra versenyezni, ha nem is kerékpárban, akkor más sportágban, például triatlonban.

(szp)

(forrás:MTI,sportrajongo.hu/fotó: