Jump to content

Tenisz: Djokovic-Federer elődöntő Sanghajban

2014. 10. 10. 15:53

Összejött az álomelődöntő a Sanghajban zajló ATP 1000-es mestertornán, hiszen a világelső Novak Djokovic és az utóbbi időben remek formában teniszező Roger Federer játszik egymás ellen az elődöntőben. Rajtuk kívül a spanyol Feliciano Lopez és a francia Gilles Simon jutott a legjobb négy közé.

Ami óriási meglepetésre nem jött össze a US Openen, az összejött Sanghajban. Novak Djokovic és Roger Federer ugyanis nem játszott álomdöntőt az év utolsó Grand Slam tornáján, most viszont a sanghaji elődöntőben csaphat össze. A két nagyágyú utoljára a wimbledoni döntőben találkozott, akkor óriási csatában és öt szettben nyert a jelenlegi világelső.

Djokovic tovább folytatta elképesztő kínai menetelését, pekingi tornagyőzelme után ugyanis megint két lépésre van egy újabb mestertrófeától, miután két játszmában 6/4 6/2-re verte az ötödik kiemelt David Ferrert a negyeddöntőben.

Nem lesz könnyű ellenfele, ugyanis az utóbbi hónapokban bombaformában lévő 17-szeres Grand Slam bajnok Federerrel játszhat, aki egy könnyű és egy nehezebb játszmában jutott túl a francia Julien Benneteau-n. Az első szett szoros csatájában tie-break döntött, melyet hátrányból nyert meg Federer, ezzel viszont annyira összetörte a franciát, hogy Benneteau a második szettben játékot sem tudott nyerni.

A másik két negyeddöntő hatalmas izgalmakat hozott, hiszen a Rafael Nadalt búcsúztató Feliciano Lopez 7/5-re elveszítette az első szettet az orosz Mikhail Youzhny ellen, ám hasonlóan szoros küzdelemben egyenlített, majd a döntő szettet is megnyerte a spanyol, mindkettőt 6/4 arányban.

Lopez ellenfele a francia Gilles Simon lesz, aki szintén nagy csatára kényszerült a cseh Tomas Berdych ellen. Az első szett rövidítését Simon vitte el, ám Berdych 6/4-gyel egyenlített. Ennél többre azonban nem futotta Berdych erejéből, aki a döntő szettben játékot sem tudott nyerni, ezért Simon jutott a legjobb négy közé. Rövid időn belül ez volt a második alkalom, hogy Berdych 6/0-át kapott, ugyanis a vasárnapi pekingi döntőben Djokovic is kiosztott neki egyet.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportige.com)