Jump to content

Darts: két 9-nyilas egy meccsen

2014. 10. 10. 09:50

Történelmi tettet hajtott végre a Dublinban zajló Grand Prix-n James Wade és Robert Thornton. A sportág két kiválósága az egymás elleni meccsükön egyaránt 9-nyilast dobott, amely igazi kuriózumnak számít. A Grand Prix-n ráadásul a versenyzőknek duplával kell kezdeniük minden leget, ez külön megnehezíti a dolgukat. A Wade-Thornton mérkőzést amúgy Wade nyerte, így a negyeddöntőben a címvédő Phil Taylorral játszik.

A 400 ezer font összdíjazású tornán a második körben találkozott egymással az angol Wade és a skót Thornton. Wade 1-0-ás vezetésnél dobott 9-nyilast, ám ezzel csak a leget nyerte meg, a szettet elbukta, sőt elvesztette a következőt is. Előtte azonban Thornton is helyet kért a történelemkönyvben, ugyanis megdobta a meccs második 9-nyilasát, sőt négy nyila volt ahhoz, hogy 3-1-re legyőztte ellenfelét és kiharcolja a negyeddöntőbe kerülést. A skót azonban képtelen volt lezárni a meccset, Wade egyenlített és végül a döntő szettben megnyerte az összecsapást így ő jutott tovább.

Wade a negyeddöntőben a sportág legendájával, a 16-szoros világbajnok Phil Taylorral játszik, aki túl azon, hogy a torna címvédője nyugodtan nevezhető Wade mumusának. Taylor és Wade ugyanis eddig 53 mérkőzést játszott egymás ellen, ebből Taylor 42-t, Wade 6-ot nyert.

A torna amúgy végtelenül izgalmas a végjátékhoz közeledve, a felső ágon ugyanis érlelődik egy Michael van Gerwen-Stephen Bunting rangadó, ami azért is pikáns, mert utóbbi a rivális BDO-szervezettől jött át a PDC-be ráadásul világbajnokként, tehát ha létrejön a rangadó, akkor a két szervezet aktuális világbajnoka csap majd össze.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/