Jump to content

Tenisz: Serena Williams megizzadt

2014. 10. 02. 17:36

Persze a megizzadt szót csak idézőjelben kell érteni egy olyan játékosnál, aki idén alig-alig veszített mérkőzést, szettet pedig nyár óta egyáltalán nem. A pekingit tornán azonban "váratlan" nehézségbe ütközött a világelső a negyeddöntőbe jutásért vívott mérkőzésen, ugyanis csak három szettben győzte le Lucie Safarovát.

A US Open bajnok amerikai teniszező 6/1-re nyerte az első szettet, majd ettől túlságosan meg is nyugodott, ugyanis a wimbledoni elődöntős Safarova ugyanilyen arányban nyerte a második játszmát. Érdekesség, hogy Serena Williams 2014-es szezonjában ez volt az első ilyen simán elveszített szett - ami valószínűleg így október magasságában bőven bele is fér...

Főleg, hogy a döntő szettben megemberelte magát a világelső, és 6/2-vel befejezte a meccset. A negyeddöntőben majd azzal a Samantha Stosurral kell összecsapnia, aki a 3 évvel ezelőtti US Open döntőjében megverte őt. Ám azóta az ausztrál igencsak visszacsúszott...

Remek negyeddöntős párosítások ígérkeznek Pekingben, ugyanis szintén nyolc közé jutott a wimbledoni bajnok Petra Kvitova, aki az olasz Roberta Vincivel mérkőzik, a kétszeres Grand Slam bajnok Svetlana Kuznetsova, akinek az idei Roland Garros bajnoka, Maria Sharapova lesz az ellenfele, valamint a párizsi döntős Simona Halep és a korábbi világelső Ana Ivanovic.

A férfiaknál is kialakultak a negyeddöntő párharcok két Grand Slam bajnok, Marin Cilic és Andy Murray továbbjutásával.
Így a világelső Novak Djokovic ellenfele Grigor Dimitrov lesz, Andy Murray csaphat össze a friss US Open bajnokkal, John Isner ellenfele Tomas Berdych lesz, míg a visszatérő Rafael Nadal a szlovák Martin Klizannal csap össze az elődöntőért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sports.yahoo.com)