Jump to content

Tenisz: A világelső még mindig veretlen Pekingben

2014. 10. 01. 16:42

Soha életében nem kapott ki még a kínai fővárosban a férfi teniszezők világelsője, Novak Djokovic. A szerb játékos immáron 21. mérkőzését nyerte meg zsinórban a Pekingben zajló ATP 500-as férfi tenisztornán és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Djokovic az első körben a spanyol Guillermo Garcia-Lopezt győzte le, a második fordulóban pedig a kanadai Vasek Pospisilen jutott túl 6/3 6/5-tel. Az első kiemelt és a kínai fővárosban korábban már négyszer tornát nyerő Djokovic a legjobb nyolc között vagy Grigor Dimitrovval vagy Pablo Andujarral játszik az elődöntőbe jutásért. A szerb így már 21-0-ás mérleggel áll Pekingben.

Az ötödik pekingi tornagyőzelemmel Djokovic nagyon közel kerülne ahhoz, hogy biztosítsa az év végi világelsőséget.

A héten párhuzamosan zajló másik 500-as torna, a tokiói verseny legnagyobb hazai sztrája, a US Open döntős Nishikori Kei győzelemmel mutatkozott be a horvát Ivan Dodig ellen, míg a 2. fordulóban szetthátrányból győzött az egykori top 10-es Gilles Simon.

A hölgyek pekingi versenyén némi meglepetésre kiesett a US Openen és Tokióban is döntős Caroline Wozniacki, akit a korábbi US Open bajnok Samantha Stosur győzött le, továbbjutott viszont a wimbledoni bajnok Petra Kvitova, valamint a francia Alizé Cornet.

A harmadik fordulóban a világelső Cornet ellenfele lesz így Stosur, míg a világelső Serena Williams a wimbledoni elődöntős Lucie Safarovával mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:stevegtennis.com)