Jump to content

Torna vb: Már a helyszínen készülnek a magyar fiúk

2014. 09. 30. 18:02

Sikeres pódiumedzésen van túl Nanningban, a tornászok pénteken kezdődő világbajnokságának helyszínén a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert alkotta magyar férfi válogatott.

Kovács Istvánnak, a férfiak szövetségi kapitányának keddi tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Berki hibátlanul mutatta be 7,0 kiinduló pontú lólengés-gyakorlatát, annak ellenére is, hogy kicsit fáj a válla. A szakember hozzátette: a csapat tagjai a pódiumedzés elején kicsit megilletődötten tornásztak, a vb helyszíne ugyanis egy óriási csarnok, így kezdésnek még elkapkodták a gyakorlatokat, de a végére mindenki belejött.

A következő napokban még több tréning vár a válogatottra, a kapitány csütörtökön hirdeti ki, hogy ki az a hat fő, aki a szerekhez léphet a vb-n. A magyar válogatott szombaton, magyar idő szerint 5.30-kor kezd.

Ez a viadal egyfajta előkvalifikációs vb, ugyanis csapatban a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös, már olimpiai kvótákat kínáló vb-n teljes csapattal vehessen részt az adott együttes.

A csapat Nanningban hat fővel szerepelhet, az egyes szerekhez öt versenyző léphet, és négy eredménye számít. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet, de nemzetenként csak kettő.

(forrás:MTI,sportrajongo.hu/fotó:sportado.hu)