Jump to content

Tenisz: Murray 5 meccslabdáról nyert tornát

2014. 09. 28. 12:18

Andy Murray hihetetlen izgalmas küzdelemben, három játszmában győzte le a spanyol Tommy Robredót a Sencsenben zajló ATP 250-es férfi tenisztorna döntőjében, melynek során összesen öt mérkőzéslabdát kellett hárítania.

A skót teniszező 7/5-re elveszítette az első szettet, majd a második játszma tie-brekjében úgy tűnt, a mérkőzést is elveszíti, amikor 6-2-es előnyre tett szert Robredo, azaz zsinórban négy mérkőzéslabdája volt. Ám egyiket sem tudta kihasználni, sőt, még azt az ötödiket sem, amit újra kiharcolt, így végül Murray egyenlíteni tudott.

A döntő játszma már egyoldalú volt, hiszen Robredo elkészült az erejével, és szinte alig tudott mozdulni a labdákra, így onnantól kezdve már csak egyetlen játék jutott neki. Murray így 6/1-gyel fejezte be a mérkőzést, és nyerte meg a sencseni tornát.

A 2 és fél órás találkozó után Andy Murray felhőtlenül örülhetett, hiszen 15 hónap után nyert újra ATP versenyt. Legutóbbi trófeája meglehetősen emlékezetes darab volt: a 2013-as wimbledoni győzelme óta várt ugyanis hosszú ideig a következő sikerre.

Összességében 29. tornagyőzelmét aratta a skót, míg Robredo a 21. döntőjében szerepelt, és ő is 2013 júliusa óta várt arra, hogy trófeát emelhessen a magasba.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu,fotó:stevegtennis.com)