Jump to content

Tenisz: Petra Kvitova győzött Wuhanban

2014. 09. 27. 14:53

A cseh Petra Kvitova nyerte a Wuhanban zajló női tenisztornát, miután két szettben győzte le a kanadai Eugenie Bouchard-t. A wimbledoni bajnok Kvitova ezzel a tornagyőzelemmel kvalifikálta magát az év végi szingapúri világbajnokságra is.

A júliusi wimbledoni döntő ismétlődött meg a kínai városban, Wuhanban, mely először rendezett WTA tornát. A nyitány jól sikerült, a legjobban pedig Petra Kvitova örülhetett, aki mindkét játszmában magabiztosan teniszezve, könyörtelen magabiztossággal nyerte meg a wuhani döntőt 6/3 6/4-re Genie Bouchard ellen.

A cseh teniszező így idei harmadik tornagyőzelmét aratta, hiszen Wimbledon mellett győzött New Havenben is. A trófea pedig hivatalosan is azt jelenti, hogy kvalifikálta magát a szingapúri világbajnokságra, méghozzá negyedikként (még négy hely kiadó). Emiatt amúgy sem kellett volna aggódnia, hiszen Grand Slam győztesként mindenképpen jutott volna neki egy hely, de a szezon Grand Slam győztesei általában amúgy is annyi pontot gyűjtenek össze, hogy nem csak a GS bajnoki címüknek köszönhetik a vébé-részvétel lehetőségét.

Kvitova győzelmi beszédében gratulált Genie Bouchard-nak a döntőért és megemlékezett arról, hogy a kínai közönség bizonyára nagyon szerette volna a múlt héten visszavonult Li Na-t látni szülővárosában, így neki ajánlotta a trófeát, és elmondta, bízik benne, hogy a döntés meghozatala után nagyon boldog a kétszeres Grand Slam bajnok.

Kvitova pályafutása 14. tornagyőzelmét ünnepelheti.

(szp)

(Forrás:sportrajongo.hu/fotó:thestar.com.my)