Jump to content

Kerékpár: Cadel Evans 2015 elején visszavonul

2014. 09. 26. 10:06

A 2011-es Tour de France-győztes Cadel Evans bejelentette, hogy jövő februárban visszavonul a profi kerékpározástól.

A BMC 37 éves ausztrál bringása a spanyolországi világbajnokságon tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már csak néhány hónapot szándékozik versenyezni, aztán abbahagyja az országúti kerékpározást.

Evans azért nem a szezon végén, hanem a következő idény elején fejezi be, mert a kerékpáros év elejét hagyományosan az ausztrál versenyek nyitják, a kerekes pedig hazai pályán szeretné befejezni pályafutását. Evans így ott lesz a 2015-ös Tour Down Under viadalon, majd február elején rajthoz áll a Great Ocean Race-en.

Evans mountain bike-osként kezdte a pályafutását, sőt a 2000-es olimpián még ebben a sportágban szerzett egy hetedik helyet. 2001-ben váltott az országúti kerékpárra és végül 10 évvel később sikerült megnyernie a Tour de France-t. Az akkor 34 éves kerekes egyike volt a Tour legidősebb győzteseinek és Greg Lemond mellett egyike azon két nem európai versenyzőnek, aki hivatalosan is megnyerte a francia körversenyt (az amerikai Lance Armstrongot és Floyd Landis-t megfosztották győzelmeiktől).

(szp)

(forrás: sportrajongo.hu/fotó: cyclingweekly.co.uk)