Jump to content

Birkózó vb: Bácsi Péter legjobb éve volt az idei

2014. 09. 16. 18:12

A birkózó áprilisban Európa-bajnoki címet ünnepelt, majd júliusban megszületett gyermeke, múlt szombaton pedig megnyerte a kötöttfogásúak 80 kilogrammos kategóriájának versenyét a taskenti birkózó-világbajnokságon.

Bácsi Péter a magyar szövetség keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy idén minden összejött neki. Minden viadalon, amelyen szőnyegre lépett, érmet nyert és nagy dolognak tartja, hogy mindkét idei világversenyen diadalmaskodott.

"A vb-döntő után valóban kitörtek belőlem az érzelmek, ellentétben az Eb-fináléval" - mondta az MTI kérdésére Bácsi Péter. "Több dolog miatt is más volt a két siker, egyrészt az Eb előtt a felkészülésem sima volt, nagyon jó formában mentem Finnországba. Talán fura, de ott egyértelműen ezt vártam magamtól. A vb előtt kicsit más volt a helyzet, sokkal hullámzóbban éltem meg azt az időszakot, például gyermekem születése után egy nappal menni kellett Azerbajdzsánba, ahol ráadásul kikaptam a döntőben. Valahol az is bennem volt a vb-döntő után, hogy a gyermekemnek nyertem az aranyat" - mondta.

Az FTC sportolója elárulta, a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra lefogy az ötkarikás, 75 kilogrammos súlyba

.A világbajnokságon bronzérmet szerző Lőrincz Viktor (85 kg) és testvére, Lőrincz Tamás szintén elégedett volt teljesítményével, bár az olimpiai ezüstérmesben maradt hiányérzet: "Az elődöntőben olyat csináltam, amit most sem értek. Utolsó pillanatban egy emelésnél kiléptem a szőnyegről, mint egy óvodás gyerek"

A szövetségi kapitány, Struhács György valamennyi birkózó teljesítményével elégedett volt a világbajnokságon és elmondta, jövőre már az olimpiai kvalifikáció lesz a legfontosabb feladat. Taskentben ezenfelül még egy magyar siker született, ugyanis Péteri László kapta meg az év legjobb bírójának járó Aranysípot.

(forrás: MTI/ foto: hatharom.com)