Jump to content

Gyurta Dániel mestere nehéz Eb-re számít

2014. 07. 14. 10:01

Gyurta Dániel szerdától Debrecenben, az úszók országos bajnokságán szerepel, majd a 200 méteres mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka mesterével, Széles Sándorral már az esztendő fő eseményére, az augusztusi, berlini Európa-bajnokságra összpontosít.

Ha a német fővárosban is nyer kedvenc számában, a londoni ötkarikás arany és három világbajnoki elsőség után megszakítás nélkül ugyancsak harmadszor lehet az öreg kontinens legjobbja. Előtte azonban még az országos bajnokságon kell bizonyítania.

"Indul az ob-n Dani, és viszonylag jó állapotban van. Azt tervezzük, hogy nemcsak a három mellúszó számban áll rajthoz, hanem karbantartás végett és hogy edzésben tartsa magát, valamilyen számban minden nap vízbe száll" - nyilatkozott az UTE sztárúszójának munkáját irányító Széles Sándor. A vezetőedző hozzáfűzte, hogy nem a hazai bajnokság a fő versenye 25 éves tanítványának, hanem a németországi kontinensviadal.

"Általában jól szokott szerepelni az Eb-ken is, ám amúgy ez nehéz verseny lesz. Ha netán, ne adj isten, nem nyer az Eb-n, akkor sem dől össze a ház. Fizikai állapotát tekintve kis bizonytalanság van bennem, mert akadnak napok és feladatok, amikor tényleg nagyon jól teljesít, de van, amikor meg nem" - mondta a Komjádi uszodában, edzés közben Széles Sándor.

Óvatosságát azzal magyarázta, hogy az idei évben, amikor klasszikus világverseny - olimpia, nagymedencés vb - nincsen, belefért a kísérletezés is, a különféle technikai, taktikai elemek próbálgatása, például a rövidpályás viadalokon.

(Forrás: MTI, fotó: gyor.hir24.hu)