Jump to content

Tour de France: Andre Greipel nyerte a 6. szakaszt

2014. 07. 10. 19:53

Újabb némt szakaszgyőzelem született a 101. Tour de France kerékpáros körversenyen. A hatodik etap 194 kilométeres útvonala Arras és Reims között mezőnyhajrát hozott, összetettben pedig nem történt változás, továbbra is Vincenzo Nibalin van a sárga trikó.

Ahogyan arra számítani lehetett, a kimerítő és drámai fordulatoktól sem mentes macskaköves 5. szakasz után a csütörtöki etapon szökevénycsoport lépett meg a mezőnytől, ám nem volt esélyük hazaérni.
A szakasz végén így a várakozásoknak megfelelően mezpnyhajrá döntött, ám az eddig három szakaszt megnyerő Marcel Kittel helyett honfitársa, a Lotto német kerekese, Andre Greipel győzött, megelőzve a Katyusa norvég versenyzőjét, Alexander Kristoffot, míg a harmadik helyen a francia Samuel Domoulin ért célba.

Összetettben továbbra sincs változás, az olasz Vincenzo Nibali tartja előnyét, ám az eddig második sprinter, a szlovák Peter Sagan bukott, így 44 másodperces hátrányt szedett össze. Nibali mögött 2 másodperccel most már saját Astanás segítője, a a dán Jakob Fuglsang áll.

A Sky csapatának megint nem volt szerencséje, hiszen Chris Froome szerdai kiesése után az első számú kerekssé előlépő Richie Porte legfőbb segítője, a spanyol Xabier Zandio bukott és kényszerült befejezni a Tour küzdelmeit.

Pénteken, a 7. szakasz folyamán, melyet Épernay és Nancy között rendeznek, 234 és fél kilométer vár a mezőnyre.

(Fotó: theguardian.com)