Jump to content

Tour de France: 6. szakasz

2014. 07. 10. 11:14

Majdnem 200 kilométer vár a Tour de France szerdai, hatalmas meglepetéseket és drámai fordulatokat hozó szakaszán megfáradt mezőnyére.

A szerdai drámai, esős és macskaköves szakasz után folytatódik a 101. Tour de France kerékpáros körverseny. A hatodik etap során a mezőny Arresből tart Reims felé, a táv 194 kilométer lesz. A szintrajz szerint ugyan lesz két kategorizált, de kisebb emelkedő az útvonalon, ám komolyabb emelkedővel hétfőig még nem kell számolnia a pelotonnak.

Éppen ezért a csütörtöki szakasz során a bátraké lehet a szerencse, azaz egy szökevénycsoport hazaérése sem elképzelhetetlen. Ha ez nem jön össze, akkor a sprintereken a sor.

Az esélyesek közül a sárga trikós Vincenzo Nibali emelkedők híján könnyűszerrel megtarthatja vezető pozícióját a hét végéig, míg a zöld trikós Peter Sagan is növelheti pontjai számát a befutónál. Az eddig három szakaszt is megnyerő villámgyors sprinter, Marcel Kittel a szerdai esőben bukott, így talán most megszorongatható.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ötödik szakasz során második bukását követően feladta a versenyt a címvédő Chris Froome, míg Alberto Conatdor több mint két és fél perces hátrányt szedett össze Nibalival szemben.