Jump to content

Megint Kittel

2014. 07. 08. 18:00

A Tour de France kerékpáros körverseny első sík szakaszai a Giant-Shimano német sprinteréről, Marcel Kittelről szóltak, aki kedden már harmadik szakaszgyőzelmét aratta a francia versenyen. Összetettben továbbra is Vincenzo Nibali vezet.

Most már végképp eldőlt, hogy az év legjobb és leggyorsabb sprintere Marcel Kittel, aki a 101. Tour de France negyedik szakaszát is megnyerte, immáron harmadik etap sikerét aratva az idei körversenyen.

A keddi volt az első franciaországi szakasz a Touron, a 163 és fél kilométeres táv végén újra mindenki a sprinterekre figyelt Lille Métropole-ban. A zöldtrikós Peter Sagan nem sokkal a vége előtt bukott, de fel tudott zárkózni a mezőnyhöz, így ott volt az utolsó métereken. Ám nem ő szorongatta meg Kittelt, hanem a Team Katusha norvág kerekese Alexander Kristoff, míg a harmadik helyen a francia Arnaud Demare ért célba. Kittelnek tehát ez volt a harmadik szakaszgyőzelme, ám ez volt a legszorosabb mezőnyhajrá is.

Összetettben nem történt változás az élen, továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet, még mindig 2 másodperc az előnye Peter Sagannal szemben. Utóbbi szlovák kerekes a keddi negyedik helyével megőrizte a zöld trikót.

(Fotó: velonews.com)